Valborg i Södra Sandby

Idag är det Valborg och äntligen är veckan slut :))
Ska till Södra Sandby till Waldecks där även Milla och Frida kommer vara. Men jag vet inte om det kommer bli någon brasa för det har regnat hela dagen.
Så det kommer bli en skön kväll och sen imorron ska familjen till Lindbloms.
Det ser ut som att det kommer bli en lyckad helg tillsammans med mycket vänner :))

Åh Åh det som typ är bäst nu är att alla träd och blommor håller på att slå ut och att även om det regnar så är det varmt ute. Imorse var det typ 12 grader fast det var molnigt.

Blommor, jaa, jag älskar blommor <33

2012, the end of the world

Såg 2012 förra helgen tillsammans med min familj. Tyckte faktiskt den var riktigt bra, trodde inte jag skulle tycka om den så mycket :))
Min mamma ville inte att min brorsa skulle se den men det gjorde vi i alla fall och det gick bra.
Rekommenderar den verkligen, en av det bästa katastrof filmerna jag sett. Åh, älskar katastrof filmer!

Sammanfattning från cdon.com
Mayaindianerna förutspådde för hundratals år sedan att jorden ska drabbas av stora naturkatastrofer och slutligen gå under år 2012. När de gamla sägnerna blir verklighet och människorna står inför världens ände kämpar Jackson Curtis inte bara för att rädda sin familj, utan hela mänskligheten. Det blir en omöjlig kamp mot klockan och hopplösa odds. Men Jackson vägrar ge upp trots att allt hopp verkar vara ute.



Slutet på temaveckan!

Igår redovisade vi våra kulturer för sista gången. Det var öppet hus för föräldrarna så vi lagade mat, dukade och visade upp våra danser och spelade musik.
Det gick bra och vi fick massa komplimanger och sånt så vi är glada ;)
Det har varit en jobbig men rolig vecka men tycker det är skönt att det är slut.

Idag ska jag träffa en kompis och ta kvällsmat på graffiti! Måste bara plugga lite först, men det är tråkigt x)


VÅR!

Remember me

Såg Remember me med Frida idag och kan bara säga att jag ÄLSKADE den! Grät helt insaine i slutet. Men vill bara säga att Robert Pattinson är helt otrolig som Tyler. Mycket bättre som Tyler än som Edward.
Seriös så sjukt bra måste bara sees!
Det tar ett tag att komma in i den men sen är man fast ;)



Sen tog vi en fika på espresso house och snackade om dåliga lärare och semestrar :)) Väldigt mysigt och hoppas att vi kan göra det igen :D
p.s Frida, jag kan inte hitta din blogg x)

I efterskott och nu

Jag får börja med att säga Grattis till min Mamma som fyllde ?1 igår ;) Första siffran är inte så viktig.
Vi hade i alla fall en mysig dag i Malmö stad och sen en mysig kväll med 2012 och pizza :))

Såg den nya eclipse trailern! :D Helt fantastisk, jag typ dog! Såg den första trailern och blev väldigt besviken men nu när den här trailern har kommit är jag sååå glad! :))
twilightsaaga.blogg.se

Jag kom nyss hem från kyrkan där Joj dansade. Det är väldigt roligt och det var mycket folk där också så då blir det bara roligare :))

Ska senare ikväll se bio med mamma, Frida och hennes mamma Maria. Ska se "Remember me" med Robert Pattison, sägs ju att han ska vara bättre i denna filmen än i twilight så har rätt höga förväntningar ;)


Mamma i Paris 2008


Visit on English

Nu ikväll har vi haft en Australiensk kvinna som gäst hos oss. Väldigt kul att prata engelska och se att man förstår allt hon säger :P Jag trodde inte jag gillade den australienska brytningen eller vad man säger men jag älskar hur hon pratar :))

Ska snart kolla på redovisningen till imorron, ha fråga mig inte hur det kommer gå x)

Fick höra igår att dem ska göra "The Host" eller Genom dina ögon ska göras som film! :O Jag är lite rädd för vilka skådespelare som ska spela i filmen! GAH, dör av förväntan och rädsla x)


Easy virtue

Såg Easy Virtue med familjen i helgen. Den var inte alls som jag trodde men mycket jätte bra :)) Om man gillar kärleks historier och 20-tals filmer så ska man verkligen se denna :)
Rekommenderar den till alla, Jessica Biel och Colin Firth spelar jättebra i filmen.

Sammanfattning:
Ljudet av 20-talet har precis lagt sig och fram växer klangen av 30-talet... Den unge engelsmannen John Whittaker blir upp över öronen förälskad i Larita, en glamorös amerikansk kvinna, och paret gifter sig på en gång. Men när de anländer till Johns familjehem får hans mor en omedelbar motvilja mot sin svärdotter och en viljornas strid utbryter. Mrs. Whittaker manipulerar familjen och försöker på alla sätt slå undan benen för Larita, medan Larita själv lyckas behålla sitt lugn. Men hur Larita än beter sig lyckas Mrs. Whittaker påverka sin son och Larita inser att hon riskerar att förlora Johns kärlek.
från cdon.com

Genom Dina Ögon

Har precis läst ut denna bok! Den bästa bok jag någonsin läst! Jag grät bara för att jag läste ut den och sen också för att den var sorgligt men åh, alla som kan måste läsa den!

Här kommer sammanfattningen från baksidan av boken ;)
Jorden har ockuperats av en ras som tar över och kontrollerar människornas sinnen. Men Melanie Stryder vägrar ge upp!
  Vandraren, en av de invaderande Själarna som har tilldelats den nyligen tillfångatagna Melanies kropp, har hela tiden varit medveten om hur plågsamt det skulle bli att ta över en människa: de överväldigande känslorna och det allt för tydliga minnena. Men det finns en svårighet som Vandraren inte har väntat sig-den tidigare ägaren av kroppen vägrar släppa taget.
  Melanie fyller Vandrarens sinne med bilder av Jared, mannen hon älskade som och Jamie, hennes älskade lillebror som båda har lyckat hålla sig gömda. Det är snart omöjligt för Vandraren att skilja på sina och Melanie känslor och snart åtrår hon en man hon aldrig mött. Hotet från det andra Själarna gör Vandraren och Melaine till ovilliga allierade och tillsammans ger de sig av på en farlig färd för att finna mannen och pojken de båda älskar.

"En science fiction berättelse för människor som inte gillar science fiction"
Stephanie Meyer



Som sagt den bästa bok jag någonsin läst!

Trött och ledsen för min lilla bok

Det blev en lång dag i skolan, kom hem vid kvart i fyra. Jag, Jollan och Maja stannade för att fixa det sista med texten och skärmen till redovisningen.
Men vi satt mest och snackade och klippte ut bilder, haha.

Men jag är i alla fall helt sjukt trött. Jo, jag har ju läst Genom Dina Ögon och igår läste jag det sista 100 sidorna vilket gjorde att jag låg och läste till tjugo i tolv och sen kunde jag INTE somna för jag hade ju läst ut den!
Världens bästa bok, den slår Harry Potter, Twilight, Gömstället och Sandor slash Ida. Jag grät floder när den tog slut bara för att den tog slut!
Så jag somnade nog inte förren i alla fall vid halv 1. Oups! (a)

Åh, förresten det snöade igår :O Jag blev typ arg och vägrade inse att det snöade.
Vi vill inte ha tillbaka den här snön! ;)



Bara så att alla vet...

.. så har jag inte några pengar på min mobil och jag ska nog byta från tele2 comviq till halebop. Så det kommer ta ett tag innan jag kan smsa igen.
Så smsa mig inte om ni vill ha svar ;)

Vecka 16 = Tema vecka

Jo, denna veckan är det tema vecka i skolan så jag har inga vanliga lektioner. Själva temat är lika men olika och vi i sjuan har vi olika kulturer. Jag har indisk kultur tillsammans med Maja, Ida, Aylin, Deffe, Jonas, Pushpek och Sebastian. Tjejerna är väldigt roliga att jobba med och vi har väldigt roligt tillsammans medan killarna är lite jobbiga.

Vi ska redovisa allt detta på fredag för resten av klassen och sen på tisdag för allas föräldrar på öppet hus.
Det man måste ha med i en redovisningen är:
Vi ska laga Mat
Spela musik
Dansa
och beskriva hur en 13-årig har det i din kultur
Sen kan man välja några andra saker att skriva om. Som kärlek, jobb, fattigdom m.m


Jag och Ida för länge sen ;)

Joj on tour again

I söndags var det dags igen, Joj, dansgruppen jag dansar, åkte till en ny kyrka i Skåne. Eslöv denna gång, väldigt roligt faktiskt :))
Det var en rätt liten kyrka men den var fylld av folk och dem uppskattade att vi kom.
Åh, jag älskar att dansa speciellt för nya personer :P


Från vänster: Emilia(Milla), Amanda, Klara, Emma bakom Astrid, hihi. Det var några av oss ;)

Man fick ge varandra lappar om hur man tyckte dem var :))

Lilla Amanda och Astrid och lilla får jag bara säga för att dem är kortare än mig och det är jag glad för. Älskar er i alla fall ni är sööta! <3

Waiting for the world to fall



Jars of Clay,
Wating for the world to fall.

Fika med Sara

Tog en fika med Sara igår.
Väldigt skönt att bara få ta en frapino och en chikladboll med en kompis efter en jobbig vecka. Hon tog en muffins och vatten(:O) men hon smakade på min frapino :))

Kollade också runt lit i olika affärer och grämde oss över att vi var pank x)



Det är VARMT!

Och det är jag glad för :D
Har suttit ute nu i nån timme och fatta vad skönt det är, fast mina armar är typ randiga nu. För jag satt i en stol och läste och halva armen vilade på stolen och halva armen låg direkt mot solen. Opsan, haha.

Förresten den boken som jag läste, Genom dina ögon, jag tyckte inte om den så mycket i början. Det fyra första kapitelna fattade jag inte alls. Men efter det började jag fatta och sen tog det i alla fall fyra till kapitel innan jag började gilla boken.
Men nu älskar jag den! :D Har läst 220 sidor, bara 386 sidor kvar x)

Another springday!

Just det idag är det Vamt med stort V :))
Har suttit ute och läst Allhelgonaoffret och Genom dina ögon eller The Host som den heter på engelska ;)

I'm feeling white today ;)

I denna blåvitrandiga stol med dessa underbara grejerna satt jag och läste i någon timme tills det blev för varmt, haha. Omd et finns något som heter för varmt

Haha, hittade förraårets solgalsögon ;)

Wrong by me ;)

Idag är det inte grey's anatomy, det är ju Desperate Housewifes x)
Wrong by me :P


Just another day.

Har inte haft något blogg sug det sista dagarna men känner inte heller för att ge upp, så om inläggen är lite tråkiga så får dem vara det ;)
Jag tror jag har kommit på varför jag inte så sugen på att blogga, det är för att jag inte alls är så beroende av min dator längre och att just nu är mitt största intresse att läsa :D Helt galen i det! :D

Jag älskar i alla fall mina nya skor! Kan knappt sluta titta på dem, haha. Tycker om min nya jacka också, jag känner mig så vårig nu :))
I skolan är det rätt mycket men i nästa vecka så ska vi ha en tema vecka- så det blir inga lektioner:D- med kulturer som huvudingrediens. Jag valde indisk kultur som mitt första val så hela veckan har jag gått och bävat för vilka jag ska komma med. Men det gick brao :D Kom mad Maja och Josse+ 2 killar från min klass och sen ska det typ vara 5 andra från 7b. Men jag är nöjd, är glad att jag kom med 2 tjejer från min klass i alla fall.

Grey's ikväll ;D

The petite cycle of top model

Ikväll är det top model 13- the petite cycle.
Japp, det är en liten säsong, ingen är över typ 1,70. Alla är kortare än de, någon är t.o.m 1,60. Tyra gör denna säsongen för att korta tjejer ska få en chans. För om långa tjejer är med i top model så skickas det korta oftast ut för att man vill ha långa modeller.
Så kolla på top model kl 20.00 ikväll på 3 :))


Vår Shopping!

Hela helgen har jag varit hemma hos Emma. Några saker vi har gjort är:
Jag och Sara cyklade till Genarp! Fatta va långt det va!
Kollat på film.
Ätit godis.
Varit ute.
Gosat med djur.
Spelat schack
och ätit mer godis x)

Sen ville mamma och pappa ha hem mig så jag kom hem.
Sen kom vi på att jag behövde en vår jacka och vår skor så hela familjen gick till Nova och mamma, jag och Benjamin köpte skor :D och jag köpte en jacka.

Mina nya skor! Jag ÄLSKAR dem!

Min nya Jeans Jacka :D Tycker väldigt väldigt mycket om den med :))


frost.

Grace har alltid betraktat vargarna i skogen, speciellt en har fångat hennes intresse. Den gulögda vargen, hennes varg och han har betraktat henne tillbaka. Vargen räddade livet på hennes när hon var liten och sen dess har han alltid hållit koll på henne.
Sam, hennes varg. Han blir varg varje vinter och tillbaka till människa varje vår.
Tillslut från dem äntligen träffas och det är som om dem har känt varandra i all evighet men den här gången så kommer han inte bli människa igen och Grace får kämpa för att hålla honom kvar.

Det absolut bästa stycke i hela boken.
Att lämna dig(trådar för alltid sammanflätade)
ditt eget liv, försagt och längt och växande
ömsom instängt, ömsom utsträckt
så att ditt liv ibland är som en sten inom dig och ibland som en stjärna

"Jag började förstå poesi"

En av det bästa böckerna jag läst.
Grät mig igenom dem sista 40 sidorna.


En torsdag

Jaha, nu var det torsdag och jag har gått i skolan i 2 dagar nu.
Idag så skulle jag ha redovisat på franskan och expert, expert är vad du är bra på -jag=Harry Potter. Men jag redovisade bara expertsaken för vi hann inte förbereda för franskredovisningen.
Men Harry Potter redovisningen gick ändå rätt bra :))

Jag kommer nog inte blogga så mycket, orkar bara inte, hihi.
men jag kommer blogga.

Lite bilder från mitt påsklov

Jag vet lite sent men i alla fall ;)

Mitt påskägg, innehöll
ett godisägg
en Julia tidning
två tröjor
en film (17again)
en chipspåse
och massa massa choklad


Från "moving day" med fika
 Min moster, Bitte
 Min mormor, Sonja
 FIKA

Lite från min påskhelg :))


17 again

Såg på 17 again med familjen idag :D Har verkligen LÄNGTAT efter att kolla på snygga Zac Efron i en film där han inte spelar Troy Bolton. Utan i en film där han har huvudroller själv.
Men filmen var inte alls som hag hade förväntat mig den var bättre! Inte bara ungdomshandling där allt handlar om romantik. Utan om familjen och vad som verkligen räknas.
Blev väldigt glad av att se den och rekommenderar dig verkligen!

Sammanfattning:
Om du fick chansen, skulle du då vilja leva om ditt liv? Det skulle 37-årige Mike. Och så ett mystiskt och magiskt ögonblick får han sin chans. Plötsligt är han tillbaka på Hayden High där han är basketlagets stjärna, alla tjejers favorit och klasskompis med sina egna tonårsbarn... vilket ger honom möjligheten att gå från en inte-så-bra-pappa till en riktigt bra kompis.
från cdon.com




Mitt påsklov, eller en del av den

Tillbaka hos min älskade stad! :D
Jag vet jag har inte varit så aktiv´, men det är för att jag inte har haft något internet. Min morfar kopplade ur internet så ja.

Men nu har mina morföräldrar flyttat i alla fall och jag kommer verkligen sakna det stället men jag gillar deras nya lägenhet.
Men nu har jag väldigt ont i ryggen, så mycket jag har bärt.

Jag fick massa massa godis på påskafton känns som om der kommer räcka hela året, men sja snart ha godisförbud igen, tills Nyhem för på Nyhem kan man inte leva utan godis.
Okej ni som inte vet vad Nyhem är så är det en kristen "läger" vecka. Man kommer dit, bor i tält eller husvagn, och sen går man på möten av alla olika slag. Det finns något för alla åldrar. Jag åker dit med familjen Gydenius :) Man får stanna hur länge man vill, men som längst är det 8dagar.

Idag har jag i alla fall inte gjort typ någonting x) bara suttit och kollat på tv och suttit vid datorn.

sses snart eller nåt

RSS 2.0